Média megjelenéseim

gondolat_csoki

Bonbont, virágot, italt általában csak valamilyen
ünnep – születésnap, névnap – alkalmából
ajándékozunk egymásnak. Van azonban
olyan ajándék is, a „gondolat-csoki”, amellyel
bármikor meglephetjük szeretteinket. Hogy
még nem hallottak ilyen ajándékról? A CBA
hálózatában már kapható ez a különleges
„okos” édesség. Keressék, és ne csak az ízét
élvezzék, gondolkozzanak is el rajta!

****

Majoros ÁrpádAz életünk túl rövid ahhoz, hogy várakozásban tartsuk a tettek erejét!

A szerző: Majoros Árpád

Cardex

képes lapok

Megtalált üzenetek

Néhány filmkocka, ami elgondolkodtat az életről…YouTube előnézeti kép

YouTube előnézeti kép

Nagykörút hatoscsatorna

YouTube előnézeti kép

VárpalotaYouTube előnézeti kép

Csesznek YouTube előnézeti kép

Balatonkenese YouTube előnézeti kép

 Csobánc YouTube előnézeti kép

Esztergom YouTube előnézeti kép

Nagyvázsony YouTube előnézeti kép

Pilis YouTube előnézeti kép

Tata YouTube előnézeti kép

Visegrád YouTube előnézeti kép

 tv7  YouTube előnézeti kép

 

Juventus adventi gondolatnaptár

Majoros Árpád a Juventus Reggel gondolatszobrásza…minden nap megoszt velünk egy üzenetet egészen karácsonyig! Árpád néhány hete a vendégünk volt, elmesélte hogyan lesz egy szobafestőből, igazi gondolatköltő!

A Juventus Reggel sajátos adventi naptárt készít, minden nap kinyitunk egy ablakot, ahol Árpád üzen a hallgatóknak!

December 1. szerda

Van egy szó, amit már sokféleképpen hallottam, szomorúan és vidáman. Így hangzik: köszönöm, s ha ehhez hozzátársul egy könnycsepp, az minden másnál igazabb.

December 2. csütörtök
A megbocsátásban benne van a tévedés, az értelem és az érzelem. Aki ezt megtette, felnőtté vált örökre.

December 3. péntek

Mindannyiunkban ott lappang az érték, és valami iránt a tehetség. Mélázzunk el ezen egy kicsit, majd sietve váltsuk ki azt a nyertes szelvényt, ami már régóta nálunk van, csak valami miatt elfelejtettünk vele eddig élni.

December 4. szombat

Sokszor vagy úgy, hogy elégedetlen vagy sorsoddal. Ilyenkor persze sajnálni kezded önmagad, de mielőtt tovább folytatnád, kérlek, lépj ki egy kicsit a valóság ajtaján, nézz figyelmesen körül. Megdöbbentő pillanatokat fogsz látni. Út közben, ahogy ballagsz hazafelé, tisztában leszel azzal, hogy nem is magadat kell sajnálnod, hanem másokat.

December 5. vasárnap

Mindenki életében egyszer eljön az az idő, amikor rájön arra, hogy önzetlenül adnia kell, s ha ezt így is gondolod, és megteszed, napsütésben folytatódik életed.

December 6. hétfő

Egy nagyon fontos gondolatot mindennél előbbre kell helyezned a fejedben: Ne másnak éldd az életed, hanem önmagadnak! Viszont másoknak adni belőle önmagad szépsége.

December 7.  kedd

Amikor úgy érzed, elveszítettél mindent, azt hiszed, eljött a vég! Pedig csak figyelmeztető tanítást kaptál az élettől, de van valamid, amire mindig számíthatsz: az eszed és a szorgalmad. Ha e kettőt összerakod, indulhat minden újra.

December 8. szerda

A gyermekeddel való törődés a legnagyobb befektetés! Érzelemmel, szeretettel neveled, felnőttként lesz hálás, ezt elhiheted. Viszont, ha az érte tett sok jót elfelejti, úgy a szégyen egy életen át elkíséri!

December 9. csütörtök

Minden másról lemondhatunk, csak a jelenről nem. Mert a múlt elmúlt, a jövő várakozik, a most létezik.

December 10. péntek

Az életet tanulni kell. A tanultakat pedig őrizni. Aztán meg tovább adni, hogy fönnmaradjon minden.

December 11. szombat

Aki ma szorgalmasan dolgozik és alkot, az a jövőjét készíti elő.

December 12. vasárnap

Legyen az férfi, vagy nő, aki sorban áll egy tál ételért és újra megpróbálja, az vagy nagyon éhes, vagy már gondol a holnapra. Szomorú ilyen pillanatokat látni, s innentől csak egy feladat létezik. Mutassuk meg, hogy emberek vagyunk és segítsünk.

December 13. hétfő

Nagyon ritkán fordul elő velünk, hogy megszólal a belső hang. Nekem így üzent: más a te feladatod, más a te utad. Ha netán veled is megtörténne, onnantól kezdve ne foglalkozz senkivel és semmivel. Te csak szép halkan tedd a dolgod. Rengeteg akadály, szenvedés, küzdelem, s kaland vár rád. Hidd el semmi nem lehet életed során ilyen őszintén igaz és fontos, mint a legbensőd sugallata.

December 14. kedd

Még mindig jobb megtervezni egy teázóban, mit fogsz csinálni az elkövetkező percekben, mint esztelenül rohanni a forgatagban. Mi várhat rád ezek után? Jól figyelj: iszol egy finom teát, kényezteted önmagad, s ha türelmesen figyelsz találkozhatsz azzal az emberrel, akire oly rég óta vártál.

December 15. szerda

Lemondani a gondolkodásról annyi, mint elveszíteni az élet értelmét.

December 16. csütörtök

Mindig azt becsüld meg, amid éppen van, s mindig arra törekedj, hogy minőségben éld az életed.

December 17. péntek

Éld úgy a napodat, mintha az utolsó lenne! Adj belőle mindenkinek, mintha többször nem lehetnek. Ülj le egy tó elé, nézd meg a lemenő napot és könnyes szemmel jössz rá arra, hogy az élet csodálatos.

December 18. szombat

Megtalálni, megismerni valakit, úgy tűnik könnyű. Megszeretni csak idővel lehet. Megtartani és együtt élni a legnehezebb.

December 19. vasárnap

Életedben sokfelé fogsz járni, sok mindent fogsz látni. Ahol jól érezted magad vegyél fel a földről egy neked tetsző apró kavicsot, vidd magaddal! S ahogy évek alatt gyűlnek a kavicsok, rájuk nézve tudni fogod, mikor voltál boldog.

December 20. hétfő

Ne akard gyermekedre ráerőltetni életed, megvalósítani ő általa azokat az álmokat, ami neked nem sikerült. Engedd eljutni oda, ahová csak szeretné. Támogasd értelmes terveit, hagyd élni! Gondoskodj róla, ameddig csak lehet, s idős korodra tisztelni fog mindezért, ha nem tévedtem!

December 21. kedd

A legnemesebb adakozás részünkről az, hogyha nem dicsekszünk el senkinek sem azzal, hogy másoknak mit adtunk. A lelkünk harangja megszólal, segítettél – így vagy igazán ember.

December 22. szerda

Szeretnél egy kis pluszt kapni az élettől? Akkor néha tedd föl magadnak a kérdést. Vajon tettem én ezért valamit? Ha igen, egyszer ajándékba kapod, ha nem tenned kell érte.

December 23. csütörtök

Nap mint nap sok érdekesség történik velünk. Ezekből az élethelyzetekből, tanulságokból kettő dolgot vettem észre, ami nagyon fontos. Minden nap tanulunk és tanítunk. Aki erről másképp vélekedik, az téved.

December 24.

Minden kapcsolat izgalmas és szép, mert benne van a kezdet és a vég.